W Twoim koszyku nie ma żadnych produktów.
Egzemplarz bezpłatny (PDF)
Publikacja jest także dostępna w wersji elektronicznej na portalach:
Central and Eastern European Online Library: www.ceeol.com
ebookpoint: www.ebookpoint.pl
IBUK: www.ibuk.pl
Publikacja zatytułowana Współczesne problemy prawa rolnego i żywnościowego II stanowi zbiór referatów wygłoszonych podczas drugiej ogólnopolskiej konferencji o tym samym tytule, która odbyła się na Uniwersytecie Śląskim w Katowicach.
Artykuły odnoszą się zarówno do klasycznego prawa rolnego, które reguluje zasady korzystania z gruntu rolnego, jak i współczesnej problematyki związanej z ochroną środowiska na obszarach wiejskich, wspieraniem rozwoju obszarów wiejskich, a także ochroną konsumenta żywności. Zostały one podzielone na dwa bloki tematyczne obejmujące prawo rolne i żywnościowe.
Publikacja skierowana jest do praktyków, studentów oraz innych osób zainteresowanych tą tematyką.
Paweł Gała, doktor nauk prawnych, adiunkt w Zakładzie Prawa Rolnego i Gospodarki Przestrzennej Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego. Zajmuje się problematyką prawa rolnego, radca prawny. [14.09.2021]
Dorota Łobos-Kotowska, doktor habilitowany nauk prawnych, profesor nadzwyczajny w Zakładzie Prawa Rolnego i Gospodarki Przestrzennej Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego. Zajmuje się problematyką prawa rolnego, w szczególności spółek rolnych i płatności bezpośrednich, radca prawny. [14.09.2021]